SOL Sports is de naam van het bedrijf van Arno van Solkema.
Opgericht in 2003 in Haarlem en sinds 2007 gevestigd in Nijehaske.

Vanuit SOL Sports worden de werkzaamheden georganiseerd die volleybal gerelateerd zijn zoals evenementen, trainingen, opleidingen en workshops.

Ook kun je sportmateriaal kopen via de wedsite van sportmaterialenshop en geven we advies over het  gebruik van de verschillende sportmaterialen.Beachvolleybal activiteiten worden onder de werknaam Playa de Sol georganiseerd, Playa del Sol is een onderdeel van SOL Sports.

De directeur/eigenaar is Arno van Solkema, geboren op 3-1-1968 in Stavoren. Opgegroeid als zwemmer in Sneek is Arno tijdens zijn studie in Groningen begonnen met volleyballen en heeft in 1990 zijn opleiding (ALO) afgerond. 

Tussen 1990 en 2004 heeft Arno als (beach)volleyballer zijn sporen in Nederland verdient, ook heeft hij enkele seizoenen in de Belgische competitie gespeeld. 

3 x Nederlands kampioen en 2 van de 5 bekerfinales zijn in winst omgezet! Vanaf 2004 is hij als trainer/coach aan de slag gegaan en heeft o.a. in Almere, Schiedam, Zwolle, Sneek, Groningen, Zweden en Duitsland gewerkt. Ook is een project als bechvolleybaltrainer in Ghana opgezet.

Hoogte punten als trainer zijn het halen van de halve finale van de Europa cup 2 (TopTeamsCup) in 2004 met Omniworld volleybal en de bekerfinale in 2009 met Landstede Volleybal. Ook is het begeleiden en trainen van enkele top beach- en indoor-volleybalspelers het vermelden waard. In de afgelopen 10 jaar zijn meerdere jeugd en senior-internationals opgeleid via trainingen in de zaal of beachvolleybal trainingen bij Playa del Sol. 

Naast trainingen en workshops heeft organiseert SOL Sports/Playa del Sol al enkele jaren gedurende de meivakantie een beachvolleybal-vakantie waar trainen, spelen en ontspanning samen gaan.